Kuntavaalien siirto huhtikuulta järjestettäväksi 13.6.2021 on tekemässä Hämeenlinnan kaupunginjohtajavalinnasta kiistakapulan. Perussuomalaiset esitti kaupunginjohtaja Timo Kenakkalalle, että tämä jatkaisi toimessaan siihen saakka, että uusi kaupunginvaltuusto ehtii valitsemaan hänelle seuraajan.

Kenakkala tyrmäsi ajatuksen Hämeen Sanomissa 9.3.2021 ja saman jutun mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) ja valtuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas (sd.) ilmoittivat halustaan pitää kiinni aikataulusta, jonka mukaan kaupunginjohtajavalinta tuodaan valtuustoon 7.6.2021, vaikka Hämeen Sanomien 20.2.2021 mukaan puhe on ollut, että valinnan tekee uusi valtuusto:

Pakko kysyä, ajattelevatko Rautio ja Myllykangas todella niin, että kun vanha valtuusto on kesäkuussa jatkoajalla poikkeuslailla, sillä on riittävän vahva mandaatti valita kaupunginjohtaja virkaan toistaiseksi, eli pahimmillaan tai parhaimmillaan kymmeniksi vuosiksi? Minusta on ihan selvää, että tässä tarvitaan aikalisä.

Mikäli nyt kuitenkin kokoomuksen ja demareiden aseveliakselilla koetaan niin, että näinkin iso asia, kuin kaupunginjohtajavalinta, runnotaan läpi vanhalla valtuustolla, niin mikä on peruste lykätä päätöksentekoa kahden terveysaseman lakkauttamissuunnitelmista uudelle valtuustolle?

Kuuma terveysasemien lakkautuskysymys olisi mitä ilmeisimmin kypsä päätettäväksi, ainakin mikäli uskomme Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajistoa. Sekä lautakunnan puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki (kok.) että varapuheenjohtaja Mauri Ojamäki (sd.) olisivat jo valmiita päättämään.

Lähteet:

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/perussuomalaiset-haluaa-kaupunginjohtaja-timo-kenakkalalle-jatkoaikaa-kuntavaalien-siirtymisen-vuoksi-nain-kenakkala-vastaa-ehdotukseen-1859194/

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/kahden-terveysaseman-lakkautus-voi-olla-liian-kuuma-peruna-hameenlinnan-poliitikoille-ennen-vaaleja-paatoksen-siirtamisesta-keskustellaan-1816455/