EI SUOMEN NATO-JÄSENYYDELLE

Haluan vaalia Suomen pitkäaikaista ja arvokasta puolueettomuuspolitiikan ja rauhanvälitystyön perintöä. Yksikään eduskuntapuolue ei ole tällainen vastavoima, sillä kaikki eduskuntapuolueet ja käytännössä koko eduskunta kahdeksaa Nato-hakemusta vastaan äänestänyttä kansanedustajaa lukuunottamatta käänsi takkinsa Nato-kysymyksessä.

>>> Lue lisää kansanedustajien takinkäännöstä <<<

Puolueettomuus on ollut osa suomalaisuutta kautta historiamme. Sitä henkeä, mikä on tuonut maailman johtajat Helsinkiin keskustelemaan siitä arvokkaimmasta, rauhasta. Nato-jäsenyys on Sauli Niinistön toinen petos laatuaan. Ensimmäinen oli eurojäsenyys.

Niinistö on lupaillut kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä koko presidenttiytensä ajan, mutta söi sanansa ja pyrki tulipalokiireellä Natoon heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

>>> Lue lisää Niinistön lupausten pettämisestä <<<

Maailma on moninapaistumassa vauhdilla ja se tekee puolueettomuuspolitiikasta entistä viisaampaa ja aikaan sopivaa. Viime aikoina Ukrainan sodan synnyttämässä jakolinjojen maailmassa menestysresepti on kurkotella tällaisten keinotekoisten rajojen yli, hyötyen kaikista markkinoista taloudellisesti ja säilyttäen neutraliteetin, jonka puitteissa maa on uskottava välittäjä kiistatilanteissa.

Suomen eduskuntaan tarvitaan vahva vastavoima kylmän sodan aikaan jämähtäneelle ja vastakkainasetteluja syventävälle transatlantismille.


IRTI EU:STA JA EUROSTA – KYLLÄ SUOMEN KANSAN VAURASTUMISELLE

Suomen kansantalouden menetetyt vuosikymmenet on otettava takaisin.

Eurojäsenyys on jo ilman koronakriisiäkin ollut Suomelle kuin 20-vuotinen sota, jossa ensimmäinen uhri on ollut totuus. Suomalaisille on valehdeltu eurosta ja sen hyödyistä. Valheiden suohon on upottu syvälle.

Näiden ”sotavuosien” seurauksena suomalaiset kotitaloudet ovat keskimäärin 30 prosenttia köyhempiä, kuin muissa Pohjoismaissa. Riippumattoman GnS Economicsin simulaatioiden mukaan Suomen viennin volyymi puolestaan olisi tällä hetkellä noin 40–50 prosenttiyksikköä korkeammalla, jos olisimme jääneet markkaan.

EU:n elpymispaketin ja siihen sisältyvien Suomen suorien vastuiden koko on osapuilleen Neuvostoliitolle maksamiemme sotakorvausten määrä tuplana. Edellisestä euron pelastamisesta piikissä on jo sotakorvaukset kertaa kymmenen.

Suomen päättäjät ovat parissa vuosikymmenessä romahduttaneet maamme viennin sitoutumalla eurojäsenyyteen ja jopa suoraan vientiämme vahingoittaneeseen EU:n Venäjä-pakotepolitiikkaan.

Puuhastelu muistuttaa liian ikävästi Kummelin sketsiä, jossa rallikuski kertoo maksaneensa autoonsa keräämistään sponsoritarroista.

Suomea viedään EU-pöydissä kuin litran mittaa. Esimerkiksi EU:n elpymisrahaston kaltaiselta, epädemokraattisesti toteutetulta kuppaukselta ei voi välttyä vain eroamalla eurosta, koska näihin päätöksiin sidottiin myös euron ulkopuoliset EU-maat ja EU-asioiden päätöksentekojärjestys Suomessa mahdollistaa menettelyn, jota kuvaan tässä blogissani.

Brexit oli briteiltä hyvä päätös. Se välttyi elpymispaketin maksuilta ja pakotepolitiikkakin on sen omissa käsissä. Suomessakin tarvitaan uusi kansanäänestys EU-jäsenyydestä. Koska Suomen EU- ja eurojäsenyyden perusta on rakennettu valheilla ja perustuslain kiertämisellä, eikä maassamme ole edes perustuslakituomioistuinta, meidän tulisi kansakuntana käydä todellinen, tarpeellinen ja perusteellinen keskustelu siitä, minne EU on menossa ja haluammeko olla siinä kyydissä mukana. Mikään muu ei pakota käymään tätä keskustelua niin tehokkaasti, kuin kansanäänestys.

>>> Lue lisää: Suomen roikkuminen eurossa on roikkumista 90-luvun lamaan johtaneessa politiikassa <<<

>>> Lue lisää: Täysillä päin seinää <<<


PERUSTUSLAIN JA DEMOKRATIAN KUNNIANPALAUTUS

Länsimaiset arvot eivät ole vain jotakin, mistä puhutaan, vaan ne on myös elettävä todeksi. Millä todennäköisyydellä Euroopan korruptoitunein valtio taistele länsimaisten arvojen puolesta, mutta sotilaallinen puolueettomuus olisi putinismia?

Mitä on mielipiteenvapaus, jos ei saa olla kuin yhtä mieltä? Ole toista mieltä pakotteista tai sodasta – olet putinisti; vapaata riistaa solvaamiselle!

Ole kriittinen kokeellisia rokotteita kohtaan tai ole oikeassa maskien hyödyttömyydestä koronan torjunnassa – olet kulkutautimyönteinen foliohattu!

Ilmapiiri on luotu sellaiseksi, ettei kukaan uskaltaisi sanoa ääneen olevansa eri mieltä.

Mitä on sananvapaus, kun toisen puolen näkökulma on vaiennettu, somealustoilla sensuuri pahenee ja kriittiset äänet vaiennetaan?

Mitä on demokratia, jos presidentti lupailee vuosikymmenen ajan kansanäänestystä, josta ei lopulta edes keskustella? Mitä on demokratia, kun eduskuntaan äänestetty Nato-kriittinen enemmistö äänestääkin Nato-hakemuksen puolesta?

Mitä on demokratia, jossa eduskuntavaalit ovat käänteinen tasoitusajo? Suomessa eniten voittaneet puolueet saavat eniten medianäkyvyyttä. Pienpuolueita ei päästetä haastamaan isoja esimerkisi vaalitenteissä, vaan ne ohjataan pääsääntöisesti väittelemään keskenään sekä valtiollisen että kaupallisen median toimesta.

Mitä on vapaus, kun Washingtonin ja Brysselin rintamasta ei voi oman kansan eduksi irtautua, EU:n tuki- ja elpymispaketeista ei ole todellista mahdollisuutta jättäytyä pois ja jopa verohelpotusten antaminen maajusseille vaatii luvan EU-komissiolta?

Mitä on perustuslaillinen yksilönvapaus ja itsemääräämisoikeus, jos kansalainen ei käytännössä saa itse päättää, ottaako kokeellisen rokotteen sulkematta itseään ulos omasta työstään että koko yhteiskunnasta?

Suomeen tarvitaan perustuslakituomioistuin perustuslain tulkinnan puolueettomuuden ja asiantuntijuuden varmistamiseksi. Eduskunnan perustuslakivaliokunta koostuu kansanedustajista, joita voivat sitoa puolueiden tai niiden eduskuntaryhmien ennakolta tekemät päätökset sekä tarve miellyttää heidän taustavaikuttajiaan ja äänestäjiään. Asiasta on tehty myös kansalaisaloite.”Länsimaissa keskustelevaa joukkoa, joka kehittää yhteiskuntaa heittämällä peliin uusia ajatuksia, kutsutaan älymystöksi. Suomessa he ovat paitsiossa tai pitävät ajatuksensa omana tietonaan. Älymystön luonteeseen kuuluu sanomisen pakko ja osallistuminen julkiseen keskusteluun. Älymystö ei voi vaieta. Jos se ei osallistu, sitä ei enää ole.

Aivan tavallisetkin ihmiset huomaavat tämän ja huokaisevat alistuneesti, että ”Suomeen mahtuu kerrallaan vain yksi mielipide.” Asian vakava puoli on, että maa, jossa on kerrallaan vain yksi mielipide, ei voi olla demokratia. Se on nyky-Venäjän kaltainen ohjattu demokratia. Demokratian tunnusmerkkeihin kuuluu keskustelu erilaisista yhteiskunnallisista ihanteista ja reilu poliittinen kamppailu vallasta.”


Katja Boxkberg, Taneli Heikka: Lumedemokratia


Vastaan kaikkiin asiallisesti esitettyihin äänestäjien kysymyksiin sähköpostitse.

Lähetä kysymyksesi osoitteella eduskuntavaalit2023@kimmokautio.com