Kirjoitus julkaistu Hämeen Sanomien mielipidepalstalla 14.7.2020

Hämeen Sanomien tekstaripalstalla perussuomalaisten mielipidekirjoituksen (HäSa 26.6.) jälkeen julkaistu nimimerkkikirjoitus on kirvoittanut tällä palstalla keskustelua kaupungin kehittämisestä.

Asiat voi nähdä monella tapaa. Kaupungin kehittämistä on jarrutettu liian pitkään esimerkiksi pysäköintinormeilla, joita mikään laki maassa ei edellytä.

Keskustavisio ja P-tori on naitettu liian pitkään yhdeksi kokonaisuudeksi. Nämä ovat käytännössä jäädyttäneet koko keskustan kehittämisen vuosiksi. Perussuomalaiset on pyrkinyt murtamaan jäätä.

Puolue on esittänyt niin pysäköintinormin poistoa kuin P-torin irtikytkentää keskustavisiosta. Myös terveen taloudenpidon puolesta perussuomalaiset ovat puhuneet pitkään.

Se, mitä Hämeenlinnassa on johdonmukaisesti vastustettu – ja mitä tuleekin vastustaa – on tuhlaus.

Vastuullinen ja valtiomiesasenteella varustettu poliitikko uskaltaa sanoa ei arveluttaville esityksille silläkin uhalla, että kaverit kaikkoavat ja poliittiset vastustajat pääsevät lyömään vastarannan kiisken leimaa otsaan.

Pyrkimys kehittyä tarkoittaa pyrkimystä tehdä asioita paremmin ja viisaammin, kuin aiemmin. Vanhoja virheitä ei kannata toistaa ja tyhmyyden muistomerkkejä rakentaa vain näyttääkseen kehittäjältä.

Perussuomalaisten ansiosta höttöiset unelmat onkin paljastettu, bluffit katsottu ja kuplat puhkottu.

Hämeenlinnassa ensisijaisten kehittämiskohteiden lista on pitkä ja raha on tiukassa. Koulujen ja päiväkotien väistötiloista näyttää tulleen pysyviä kuin väliaikaisista auto- ja ajoneuvoveroista. Joissakin kohteissa tarvitaan pian väistötilan väistötilaa. Tämä kierre on katkaistava.

Koulut on laitettava kuntoon ja sairaalankin suhteen tarvitaan lähitulevaisuudessa ratkaisuja.

Ensisijaisten kohteiden rahoitus on turvattava. Talouden kuntoon laittaminen on oleellinen osa kaupungin kehittämistä ja sen ensimmäinen elinehto.