Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto keskusteli tänään Pride-liputuksesta. Esitän oman kantani on tässä.

Julkisen vallan, virastojen ja muiden julkisten lipputankojen ainoa sallittu lippu pitäisi olla Suomen valtion lippu. Kunnallishallinnon rakennuksissa voidaan tietysti sallia myös kuntien omat viirit.

Minulla ei ole seksuaalivähemmistöjä vastaan yhtään mitään, järjestäköön jokainen ryhmä tapahtumiaan ja kulkueitaan vapaasti, kunhan julkinen irstailu jätetään seinien tai aitojen sisälle k-18 -tapahtumiin.

Liputukseen vedän rajan. Suomen lippu on kaikkien suomalaisten, niin enemmistön kuin vähemmistöjenkin yhteinen lippu. Se nostaa meidät kaikki jalustalle, ei vain pientä vähemmistöä. Se ei erottele.

Kaikenlaisten muiden liputusten avaaminen erilaisille väestöryhmille avaa Pandoran lippaan, jolla halvennetaan koko liputuskulttuuri.

Esimerkiksi vasenkätisten vähemmistö, johon itsekin kuulun, voisi vaatia samoin perustein itselleen omaa liputusta. Millä perusteella se kiellettäisiin, jos juhlijat väittävät liputtavansa kätisyyksien moninaisuuden puolesta? Tai entä jos poikkeavan pienen tai suuren älykkyysosamäärän omaavat haluavat liputtaa älyllisen yhdenvertaisuuden puolesta?

Kuinka pitkälle jatketaan? Miten kielletään ISIS-lippu tai hakaristilippu, jos juhlijat väittävät liputtavansa poliittisen tai uskonnollisen moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta?

Minä en ymmärrä enkä hyväksy yhteiskunnallisten, arvokkaiden instituutioiden ja hallinnon karnevalisointia. Muuten karnevaaleja ja sirkusta saa järjestää mielin määrin.