Yle uutiset kertoi eilen (28.10.2014), että Perussuomalaisten nuorten valtionavustus on evätty ”monikulttuurisuuden vastaisuuden” perusteella. Kokoomusnuorille sen sijaan jaettiin lähes 650 000 euroa siitäkin huolimatta, että järjestö vaatii kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoivan lakipykälän poistamista.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_mamu-kannat_ministerion_hampaissa_kokoomuslaisten_syrjintapuheisiin_ei_puututa/7555059

”Suomen tulee vaalia kansallista yhtenäisyyttä monikulttuurisen valtioideologian sijaan. Julkinen valta turvaa kaikille yhtäläisen vapauden ylläpitää omaa kulttuuriaan, kieltään, identiteettiään ja uskonnollista vakaumustaan, mutta ei ryhdy vähemmistöidentiteettien rahoittajaksi. Minkäänlaisia etnisiin kiintiöihin tai ”positiiviseen syrjintään” perustuvia käytäntöjä ei pidä sallia esimerkiksi julkisessa työhönotossa. Suomen tulee maahanmuuttopolitiikassaan korostaa tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa noudatetaan mahdollisuuksien tasa-arvoa, ei lopputuloksen tasa-arvoa.”

Edellinen on suora lainaus ps-nuorten periaateohjelmasta. Kertoisiko joku periaateohjelmaan tarkemmin tutustunut tällaiselle suvaitsevaiselle nuorelle miehelle, että onko tämä se ”paha” kohta, vai perustuuko OKM:n kanta johonkin muuhun kohtaan ps-nuorten periaateohjelmassa? Onko nationalismi uusi rasismi, vai miksi käsitteiden sisältö sekoitetaan nykyään autuaasti? Ja miksi elämme ikuisessa kiitollisuudenvelassa maatamme puolustaneita sotaveteraaneja kohtaan ja keräämme heille rahaa, jos nuorten isänmaallisuus ei ole euronkaan väärti vuonna 2014? Miten asevelvollisuuden suorittamista pitäisi perustella tämän päivän nuorelle, jos isänmaallisuus ei käy? Pitäisikö ajatella, että tosipaikan tullen lähdettäisiin rajalle tuhoamaan monikulttuurisen maailman puolesta yhden kulttuurin edustajia? Olen hämmentynyt, taas…

Kokoomusnuorten tavoiteohjelma 2014 sen sijaan on hyvin yksiselitteinen:

”Kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoiva lakipykälä poistettava. Uhrittomia ajatusrikoksia ei tule olla”

Jokainen voi itse päätellä, kumpi näistä linjauksista on haitallisempi. Onneksi kuitenkin opetus- ja kulttuuriministeriön linja näyttää kiitettävän selkeältä ja vanhaa sanontaa mukailevalta: Älä suosi suomalaista, äläkä potki pakolaista itse, vaan pyydä joku avuksi.