Elitismi on edelleen keskuudessamme oleva ja ikävä kulkutauti, johon joudumme vielä hetken aikaa odottamaan rokotetta, mutta onneksi sen tunnistamiseksi on monenlaisia keinoja ja siihen on mahdollista pitää turvaväliä. Erityisesti vihreiden, kokoomuksen, demareiden, keskustan, vasemmistoliiton ja RKP:n vaalitilaisuudet, somekanavat ja keskustelupalstat ovat osoittautuneet varsinaisiksi elitismilingoiksi, joita kehotetaan välttämään.

Kehitteillä on jo mobiilisovellus nimeltä Elitistimulkku, joka hälyttää muun muassa valtaa pitävien hännystelystä ja kehuskelusta sekä hallituksen ja virallisten totuuksien puolustamisesta. Se hälyttää myös keskusteluissa ilmenevästä metakeskustelusta, asian vierestä puhumisesta ja pakonomaisesta perussuomalaisten vastustuksesta, jossa ei ole päätä eikä häntää.

Elitismistä kärsivä oirehtii muun muassa jatkuvilla yrityksillä todistaa olevansa vähän parempi ihminen, tieteellisempi, sivistyneempi ja jotenkin enemmän kiinni tosiasioissa. Elitismiin sairastuneet öyhöttävät refleksinomaisesti populismin kauheutta ja kertovat faktoihin perustumatonta tietoa omasta faktapohjaisuudestaan.

Elitismin paljastava testi ei vielä ole sataprosenttisen luotettava, mutta todennäköisesti ainakin maahanmuuttoon liittyvät tilastofaktat tai EU:n elpymisrahastoon ja euroon valuuttana liittyvä ja taloustieteellisiin tosiasioihin pohjaava argumentointi triggeröi elitismiin sairastuneen immuunijärjestelmässä siilipuolustuksen ja tuottaa hyvinkin mitattavia vasta-ainepitoisuuksia.

Pysykää turvassa. Lääke on tulossa. Ainakin kuntavaaleihin asti joudumme kärvistelemään. 😉