Tiistai-iltana Yle uutiset kertoi sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) haluavan perheettömiä lapsia Kreikan pakolaisleireiltä Suomeen.

Kannattaa lukea kyseinen uutinen vähemmän sinisilmäisellä tavalla ja pohtia hetki, mitä siinä oikeastaan tarkoitetaan.

Heti ensimmäisessä lauseessa se sanotaan: ”Sisäministeri Maria Ohisalo haluaa Suomen ottavan vastaan perheettömiä alaikäisiä turvapaikanhakijoita Kreikan pakolaisleireiltä.”

Juttu on ryyditetty tunteisiin vetoavilla kuvilla pienistä lapsista, kuin kunnon propaganda konsanaan, mutta alaikäisistä puhutaan tekstissä. Määritelmällisesti alle 18-vuotiaista voi puhua lapsina. Muistamme, että alaikäisiä oli ja alaikäisiksi myös tekeytyi aika moni vuonna 2015 Suomeen tullut. Ei ollut kyse pikkulapsista. Silloisen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tv-kameroidenkin edessä jututtama ”alaikäinen” paljastui myöhemmin aikuiseksi mieheksi.

Vaikka kuvien tunteisiin vaikuttava voima uutisoinnissa on valtava, niin perheettömiä näillä pakolaisleireillä ovat todennäköisimmin juuri yksin tulleet alaikäiset, mutta eivät ne aivan pienimmät lapset. On loogista olettaa, että Ylen kuvituksen esittämät pienet lapset eivät ole lähteneet matkoilleen yksin.

Eilen puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoi keskustan yllättyneen Ohisalon ja vihreiden halusta ottaa Kreikasta alaikäisiä Suomeen. Kaikkosena en viitsisi leikkiä yllättynyttä sen suhteen, että vihreät haluaa lisätä kaikenlaista maahanmuuttoa keinoja kaihtamatta. Ministeri Ohisalo taas on kunnostautunut omavaltaisten linjaustensa kanssa myös sisäministeriön kansaliapäällikkönimityksessä.

 

***

 

Tammikuussa Hämeenlinna suri nuorta naista, joka murhattiin raa’asti yksityisasunnossa. Murhaajaksi paljastui turvapaikanhakija, joka tuli Suomeen vuoden 2015 pakolaisaallossa ja oli sittemmin saanut kielteisen päätöksen.

Kansalaiset odottivat sisäministeriltä lausuntoa siitä, mitä hallituksessa ja sisäministeriössä aiotaan tehdä, että kielteiset turvapaikkapäätökset pannaan täytäntöön, eivätkä nämä kielteisen päätöksen saaneet ihmiset jää maleksimaan Suomeen, kuin koko päätöksellä ei olisi tuon taivaallista merkitystä? Ohisalon vastaus oli omaa kansaansa halveksiva hiljaisuus.

Myös al-Hol -jupakassa polttopisteessä oli nimenomaan vihreiden ja ulkoministeri Pekka Haaviston toiminta.

Sisäministeri Ohisalo ja vihreät horjuttavat vakavalla tavalla suomalaisten luottamusta siihen, että poliisitoimi, rajavartiolaitos ja maahanmuuttohallinto toimivat Suomen ja suomalaisten eduksi.

Koko Eurooppa tuntuu olevan kummallisessa tilassa. Italiassa entinen sisäministeri Matteo Salvini on joutumassa oikeuteen vastaamaan siitä, että hän teki työtään viime elokuussa, puolustaen maatansa ja kansaansa laittomalta siirtolaisuudelta.