Olen bannissa Hämeenlinnan politiikka -nimisestä Facebook-ryhmästä nyt pitkälti toista kuukautta. Kyse on vitsistä, jossa ehdotin ”nuijasotaa torilla viimeiseen mieheen”, kaupungissa vellovan toriparkki-kiistan ratkaisemiseksi. Kommentin reaktioista päätellen jokainen ymmärsi sen vitsiksi. Jokainen, paitsi ryhmän ylläpitäjä.

Jännästi tämä bannaus ajoittui samoihin aikoihin marraskuuta, kun ilmoitin julkisesti puoluevalintani kohdistuvan perussuomalaisiin. Hämeenlinnan politiikka -ryhmän ylläpitäjä on vasemmistoliittolainen Aleksi Erola.

Tiedusteltuani asiaa Erolalta tuoreeltaan marraskuussa, hän kertoi bannin ryhmästä olevan määräaikainen. Sittemmin hän on poistanut kaikki kommenttinsa määräaikaisuudesta kokonaan. Luultavasti kuvankaappausten välttämiseksi.

Tänään tiedustelin, monenko kuukauden kakku oikein kyseisestä vitsistä on kyseessä. Vastaus on kylmäävää vasemmistolaista mielivaltaa:

”Mä koen sun keskustelutavan ja sisällöt ryhmään sopimattomina. Myös julkinen vinkuminen bannaamisesta ei ole kertaakaan helpottanut takaisin ryhmään pääsyä. Joka tapauksessa en ole päästämässä sua nyt takaisin. Katsellaan syssymmällä.”

Siis Hämeenlinnan politiikka -keskustelussa vallitsee tällainen henki. Määräaikainen banni vitsistä muuttuu vuoden kakuksi? Keskustelutapa on väärä? Sisällöt vääriä? Mielipiteet vääriä? Ja tästä mielivallasta ei saa julkisesti kertoa? Ehkä siksi, etteivät perustelut kestä päivänvaloa?

Olen tietysti pahoillani huumoriin taipuvaisesta tyylistäni, mutta olettaisin miehen, joka on uhonnut ”suvaitsevaiston sodanjulistuksesta”, ymmärtävän retoriikkaa. En tietenkään usko Erolan oikeasti haluavan sotaa ”rasisteja” vastaan.

Kerroinkin Erolalle hänen olevan edelleen tervetullut keskustelemaan seinälleni ja moderoimassani Vaihtoehtoinen Hämeenlinna -ryhmässä. Meillä on siellä hieman vähemmän seipäänniellyt meininki. Tervetuloa muutkin hämeenlinnalaiset, puoluekantaan katsomatta. Ryhmä on luotu, koska hämeenlinnalaiselle, poliittiselle keskustelulle ei oikein ole avointa foorumia.

https://www.facebook.com/groups/448111075780426/

P.S. Tämä kirjoitus puolestaan lensi Uuden Suomen Puheenvuorostani pihalle vailla perusteita. En ole saanut selitystä, mitä normia kirjoitus rikkoo, vaan ainoastaan automaattiviestejä ”noreply”-osoitteesta. Eli kukaan ei käytännössä vastaa mistään.

Tätä on sensuuri. Tätä on vaientaminen. Tätä on ilmiantokulttuuri.