Lauantaina Team #Kautio2015 pyörähti kunnioittamassa läsnäolollaan Padasjoen kyläjuhlaa. Tänään kampanjoitiin kotikenttäedulla Hattulassa. Tervehtimässä kävi tukku kuntalaisia ja kunnanjohtaja Heidi Rämökin pistäytyi. Kentän palautteen mukaan kaltaisilleni ”nuorille” ja yhteistyökykyisille ehdokkaille olisi tilausta myös kunnallispolitiikassa.

Vaalikiireet lisääntyvät, mutta olen nauttinut joka hetkestä ja tätä tohinaa on vielä reilun kuukauden päivät jäljellä. Tänään teinkin kotiuduttuani sosiaalisessa mediassa spontaanin vaalilupauksen kiertää kenttää aktiivisesti myös vaalien välissä, mikäli tulen valituksi. Voiko kansanedustaja paremmin edustaa kansaa, kuin jalkautua säännöllisesti kansan pariin?

Kansan edustamisen helpottamiseksi eduskuntaan tarvitaan mahdollisuus sähköiseen äänestykseen. Tätä ajatusta ovat tukeneet aiemmin mm. Osmo Soininvaara (vihr.) ja Mikael Jungner (sd.). On perin vanhanaikaista, että esimerkiksi kesken EU-kokousten ministerit joutuvat lentämään Brysselistä painamaan nappia eduskuntaan. Sähköinen äänestys mahdollistaisi äänestämisen tarvittaessa myös maakuntamatkoilta käsin, jolloin kansan ja kansanedustajien vuorovaikutusta on mahdollista lisätä merkittävästi.