Talouselämä -lehti kertoi eilen lähes sadan prosentin korotuksesta Suomen nettojäsenmaksuun Euroopan unionille. Vuoden 2013 nettojäsenmaksu oli 604 miljoonaa euroa, korotuksen jälkeen kuluvalle vuodelle 1150 miljoonaa euroa!

http://www.talouselama.fi/uutiset/kansanedustajat+jarkyttyivat+suomen+eujasenmaksuun+tuleekin+lahes+100n+korotus/a2265428

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ehdotti, että hallitus avaisi neuvottelut Suomen EU-jäsenmaksujen alentamiseksi, sillä Iso-Britannia, Hollanti ja Ruotsikin ovat saaneet alennuksen. Vaatimus on oikean suuntainen.

Jäsenmaksujen korotuksiin tulee kuitenkin suhtautua sillä varauksella, että roimaan korotukseen on laskettu sisään neuvotteluvara, jonka alentaminen jäsenmaksuista neuvotteluteitse tuo hallitukselle ansaitsematonta gloriaa, joka hautaa alleen vaatimukset pakotekompensaatioista, jolloin Suomi ei todellisuudessa ole voittanut mitään, vaan saanut ainoastaan hieman maltillisemman korotuksen jäsenmaksuun.

Siksi jäsenmaksuneuvottelujen lähtökohta tulee olla vuoden 2013 jäsenmaksujen tason säilyttämisessä. Mikäli jokaiselle korotuseurolle ei löydy läpinäkyviä perusteita, ei tässä yhteydessä pidä luopua myöskään pakotepolitiikan kompensaatioiden vaatimuksista.